Τετάρτη, Οκτωβρίου 8

Προσοχη καταζητειται..γιατι κανει ακομα ονειρα για τη ζωη του!!


..οχι δεν το ειδα σε κανενα τοιχο η εφημεριδα..δεν το ειπανε στην TV που για ολα εχει αποψη κι επιβαλλει απο νεες τασεις μοδας μεχρι τι ωραριο θα ακολουθουμε στις ζωες μας..αλλα οπως παμε,σε μερικα χρονια θα βλεπουμε φωτογραφιες σε τοιχους και κολωνες μ'αυτη την επιγραφη,ετσι ωστε να εξαλειφθει κι ο τελευταιος που "χαλαει την κοινωνια" κανοντας ονειρα..

Αφορμη γι'αυτη τη δημοσιευση σταθηκε ενα παλικαρι,με τον οποιο ετυχε να πιασουμε κουβεντα χθες το βραδυ..και μεσα απο μια κουβεντα που ειχε ως θεμα ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,τα μαθηματα του πανεπιστημιου,τη νεα φουρνια του παιδαγωγικου(χαχαχα..) και πολλα αλλα..καταληξαμε στο θεμα του μεταπτυχιακου,που ολοι θελουν να κανουν αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι αδικος κοπος,καθως δεν προσφερει τιποτα περισσοτερο απο καποια προυπηρεσια..και χαμενος χρονος,καθως παλι μπορουν να χαθουν πολλες ευκαιριες οσο καποιος ασχολειται με το μεταπτυχιακο του..
Γυριζει λοιπον και με ρωταει "Μετα τη σχολη,τι;",και του απανταω "Ελπιζω τιποτα σχετικο με οσα σπουδασα.." και η δικη του απαντηση σ'αυτο "Αααα,καταλαβα..εχεις ονειρα!!"..Για να ειμαι ειλικρινης μου προξενησε περιεργεια ο τροπος που το ειπε,σαν να το θεωρουν ολοι πλεον χασιμο χρονου να κυνηγα κανεις τα ονειρα του..σαν να εχουν απλα βολευτει με την κατασταση..Και αναρωτιεμαι επισης "Ολα αυτα τα παιδια γεννηθηκαν με σκοπο της ζωης τους,πεθαινοντας στη δουλεια,να κυνηγησουν μια υψηλη θεση..η απλα μια θεση που να τους προσφερει τη δυνατοτητα να γυριζουν με δερματινο χαρτοφυλακα και mercedes;"
Που πηγανε οι εποχες που ρωταγες ατομα και σου ελεγαν οτι θελουν να γινουν ηθοποιοι,τραγουδιστες,ποιητες,χορευτες,ζωγραφοι,σκηνοθετες..;Γιατι πλεον ολοι θελουν να γινουν γιατροι,δικηγοροι και οικονομολογοι;Ποσους τετοιους θα χωρεσει κι αυτος ο ερμος ο τοπος,η κατασταση ειναι εδω και καιρο κορεσμενη δεν το βλεπουν;Γιατι παρατανε ολοι τα ονειρα και κυνηγανε τη σιγουρη ανεργια;Γιατι δε βλεπουν λιγο πιο μακρυα απο την προσκαιρη σιγουρια μιας θεσης στο δημοσιο η ιδιωτικο τομεα;Ολους η ιδια μυγα τους τσιμπησε;Αν ναι,να μου πουνε που συχναζει να μην περασω απο κει..
Θα κλεισω με μια φραση που ειχε πει καποτε ο μεγαλος RORY GALLAGHER,καλη του ωρα εκει που βρισκεται..

"..ολοι οι νεοι μουσικοι βιαζονται να γινουν σταρ πριν φτασουν στα 25 τους.
Κι οταν δεν τα καταφερουν,μαζευουν την
κιθαρα τους
και φορανε τη γραβατα του υπαλληλου.."

9 σχόλια:

BOSKO είπε...

ο Rory το' χε πει αυτό;
είδες πως γράφεται η ιστορία;
από κάτι τέτοιους, που το σικώτι τους έγινε παντόφλα απ' τα ξύδια, όχι απ' τους οικονομολόγους και τους δικηγόρους που λες κι εσύ...κρίμα, δε θα' πρεπε να χάνονται τέτοιοι μουσικοί. Όπως και δε θα' πρεπε να θεωρείται απ' τους πολλούς, μειονέκτημα ή ιδιαιτερότητα το να ονειρεύεσαι!
Καλό βράδυ, Moonchild.

Kostas L.A. είπε...

κι ομως..η ιστορια δε γραφτηκε ποτε σε ενα γραφειο,απο καποιον γραβατωμενο με φαρδυα τσεπη και μια porsche παρκαρισμενη στο υπογειο..αλλα απο τετοιους ονειροπολους ανθρωπους που δε σταματουν να ονειρευονται..
Καλο βραδυ κυριε σκηνοθετα!!παω να λιωσω για καμια ωρα,παρεα με λιγο καφε,γιατι μετα εχει προβα!!

Άρτεμις είπε...

Έλαβα την πρόσκληση επίσκεψης στο "σπίτι" σου και πέρασα για μια νυχτερινη βόλτα.Που να έρθεις στην σχολή μου!Σπουδάζω νηπιαγωγός κι όλοι εκεί είναι δημόσιοι υπάλληλοι από το πρώτο εξάμηνο.Ξέρεις,αδιάφοροι για τα πάντα.Τους ενδιαφέρει μόνο να περνάνε μαθήματα για τελειώσουν γρήγορα τη σχολή και να διορίστουν.Αν παράλληλα ο κόσμος καίγεται και δεν έχουμε αίθουσες για τα μαθήματα, η κατάσταση με την Παιδεία πάει από το κάκιστο στο τρισχειρότερο και τίποτα σ'αυτή την χώρα δεν υφίσταται...αυοί χτενίζονται!(κυριολεκτικά)Δεν θέλω να εξαιρέσω τον εαυτό μου από τον κανόνα βέβαια καθώς κι εγώ περιορίζομαι στο να εντοπίζω τα προβλήματα και να γνωρίζω την αιτία τους αλλά δεν ξέρω πως να τα πολεμίσω,με ποιόν τρόπο_όλοι μου φαίνονται παρωχημένοι!
Εκεί λοιπόν δεν υπάρχει μόνο μία μύγα που τσιμπάει υπάρχουν άπειρες.
Και αυτό είναι απογοήτευτικό καθώς δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα από αυτά τα άτομα γιατί έχουν γίνει ήδη συμβιβασμένοι "εκπαιδευτικοί" και αυτές οι λέξεις δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί στην ίδια πρόταση.

(είδες?Κι εγώ μιλάω πολύυυ.)

Kostas L.A. είπε...

πολυ καλα εκανες και περασες..και ακομα καλυτερα που αφησες και τη γνωμη σου σε ενα ισως απο τα πιο αγαπημενα,μεταξυ φιλων μου,Posts που εχω μεχρι τωρα κανει..και μιλαμε για ωρες κουβεντας σε τηλεφωνα και καφετεριες..

εγω μηχανικος η/υ σπουδαζω..υποτιθεται βρισκομαι στο τυπικα τελευταιο ετος αλλα πραγματικα δεν ξερω ποσο μπορει να καθυστερησω ακομα..κι οσο χειροτερευουν τα πραγματα στην παιδεια,καποιοι εξυπνοι "καθηγητες" εχουν τη φαεινη ιδεα να αλλαζουν το προγραμμα σπουδων και να δυσκολευουν συνεχως τα μαθηματα..σε αναγκαζουν να μπεις σε αλλα τριπακια κι αλλα καλουπια κι ας μην το θες..

δυστυχως για αλλους,ευτυχως για μενα..ειχα την τυχη να ασχοληθω απο πολυ νωρις με μουσικη κι επειτα να αρχισω να γραφω τις σκεψεις μου(καποιοι το λενε ποιηση..εγω απλα θα το πω σχολιασμο..)..αυτο που με γεμιζει επομενως δεν βρισκεται με τιποτα στους υπολογιστες τους οποιους σπουδαζω..αλλα καπου αλλου κι οχι κρυμμενο!!

παντα ελεγα να ακολουθει ο καθενας τα ονειρα του και να αφηνουν τα παιδια ελευθερα να αποφασιζουν..τωρα αρχιζω και το πιστευω πιο δυνατα!!

ΥΓ:παλι εκθεση εγραψα..και σου ειπα να μη μ'αφηνεις να αναπτυσσω ιδεες!!

Άρτεμις είπε...

Αλλαγή προγράμματος σπουδών...αντε βρε συμβαίνουν και τέτοια πράγματα.?Εδώ γελάμε!!!Και δεν φτάνει που το αλλάζουνε μας λένε με πα΄θος ότι η αλλαγή προγράμματος σπουδών θα λύσει κ τα άλλα προβλήματα (κτιριακό,το πρόβλημα που έχουμε με τα επιλεγόμενα) Και το κακό είναι πως τους πιστεύουνε../.
Τα παιδια να τα αφήσουμε ελεύθερα...Μόνο που κι αυτά πια δεν ξέρουν τι σημαίνει ελευθερία και πως να την χειριστούν!
Εγώ προσπαθώ να την νιώσω μέσα από το θέατρο από περισυ και να μπορέσω να το εντάξω και στο νηπιαγωγείο!Να έρθουν κοντά τα παιδιά με αυτό και ίσως κατακτήσουν τουλάχιστον την ελευθερία της φαντασιάς γιατι κι αυτήν ακόμη μας την στερούνε!

Kostas L.A. είπε...

πολυ καλα εκανες και ασχοληθηκες με το θεατρο..σου ανοιγει αλλους οριζοντες σκεψης και βοηθα να μαθεις τη συνεργασια με αλλους οσο καλυτερα γινεται,με κοινο στοχο!!
αν και συνηθως στη μεχρι τωρα ζωη μου δε λειτουργουσα με βαση την ομαδα,πολλες φορες φανηκε χρησιμη σαν ιδεα..ακομα και η συμμετοχη σε μουσικα συγκροτηματα ειχε μια δοση ομαδικοτητας,ασχετα αν κι εκει συνηθως υπαρχει καποιος οι καποιοι που παιρνουν βασικες αποφασεις!!

οσον αφορα στη φαντασια,βλεπω οτι οσο περνουν τα χρονια παυει να υπαρχει!!κανεις δε φανταζεται..θεωρει απλα πραγματα ως δεδομενα..
εχω πεσει σε περιπτωση μικρου παιδιου που εξηγουσε τα ονειρα του κι ανοιγε την ψυχη του..κι οι δικοι του του λεγανε πως καποια στιγμη θα δει πως αυτα δεν μπορουν να γινουν!!ειναι πραγματικα κριμα!!

Άρτεμις είπε...

πραγματι ειναι κριμα.Μα βεβαια τετοιους ανθρωπους μας θελουν.Οπως είπε κι ο Αναγνωστακης " στεκονται εδώ σκυφτοι δίχως καν όνειρα.."(απο το ποιημα το σκάκι που μελοποίησε ο Παπαδημητριου και τραγουδησε ο Ανδρεατος)ετσι μας θελουν κι ετσι γινομαστε απο παιδια!

Άρτεμις είπε...

καλη σου νυχτα.Εχω πρωινο ξύπνημα αυριο...(θα παω στο γραφειο διασυνδεσης να μαθω διαφορα για το erasmus!!αντε και κατι ευχαριστο)

Kostas L.A. είπε...

ΣΚάΚΙ!!!!το συζητουσα την τελευταια φορα που βρεθηκα με τον καλο μου φιλο και πηγαμε για camping..καπου στα τελη ιουλη!!

"ελα να παιξουμε..θα σου χαρισω τη βασιλισσα μου.."

απιστευτος ο Παπαδημητριου..τρομερο μυαλο και πολυ καλος μουσικος!!