Δευτέρα, Ιανουαρίου 19

Ο μηχανισμος..και καπιταλομουρμουρα..και παει (κ)λεγοντας!!



"με πεισανε να γινω ρεβιζιονιστης και να γυρισω δισκο.."

αλλη μια αναρτηση που "σιγοψηνοταν" καιρο τωρα,σε χαμηλη θερμοκρασια..μεχρι να αποφασισω οτι ηρθε η ωρα να βγει στην επιφανεια..

καθε μερα που περναγε..σε διαφορες φασεις..φιλοι μου με πετυχαιναν να τραγουδω το στιχακι που εγραψα παραπανω,το στιχακι αυτο με το οποιο ανοιγει το κομματι του ο Νικολας Ασιμος..

ποσες φορες ειπα κι εγω,οπως κι αλλοι πολλοι οτι αυτος ο ανθρωπος αν ζουσε σημερα θα ειχε πολυ υλικο για εμπνευση..και ποσες φορες ακουστηκε πως αυτος ο απλος καλλιτεχνης,υπηρξε πολυ μπροστα απο την εποχη του,περιγραφοντας καταστασεις που εμφανιστηκαν εντονα στις μερες μας,ενω εκεινος ηδη "λειπει" 20 χρονια..

"Ο Μηχανισμος",ο τιτλος αυτου του κομματιου..και μεσα του ολα εκεινα που χρειαζεται να κανει κανεις για λιγα λεπτα δημοσιοτητας,για να γινει εμπορικος..για να μπορει να βρισκεται στην επιφανεια,χαιδευοντας τα αυτια εκεινων που τον ακουν στην προκειμενη περιπτωση,μια και προκειται για μουσικο που βγαζει δισκο..
Προσπαθωντας συνεχως να λεει πραγματα που στον κοσμο θα φανουν ομορφα και εχουν "θέμα με έρωτα και αίμα"..για να τους "καλοκαρδισει" και να τους "γαλουχησει"..

Γιατι "αμα πιασεις το μηχανισμο..απο τα αυτια τον πιανεις τον λαγο"..
και συνεχιζεις στα ιδια μοτιβα..εσυ να χαιδευεις τα αυτια του κοινου κι εκεινοι να λενε ποσο πετυχημενος εισαι και να αγοραζουν τις μουσικες σου,με ολες εκεινες τις "μαλακιες" που μπορει να γραφονται και να πασσαρονται ως στιχοι..και να βγαζεις λεφτα,πολλα παρα πολλα λεφτα..και να σε ζηλευουν ολοι..
πρωτο θεμα καθως θα εχεις καταντησει στα μεσημεριανα προγραμματα της TV και τη ζωη σου θα χεις βγαλει στο σφυρι..

"Με πείσανε να γίνω ρεβιζιονιστής
Και να γυρίσω δίσκο
Θα ‘ρθει όμως καιρός που κι εσύ θε να πειστείς
Πως έτσι δεν τη βρίσκω.."


πολλοι ειναι εκεινοι που μπορει να μην την βρισκουν οταν μπουν στο τρυπακι της εμπορευματοποιησης ακομα και του ονοματος τους..λιγοι ομως εχουν τα κοτσια να φυγουν απο ολο αυτο,λιγοι παιρνουν το ρισκο να παιξουν τη ζωη τους για να κανουν αυτο που πραγματικα γουσταρουν..
ενας απο τους λιγους υπηρξε κι ο Νικολας..κι αλλοι γνωστοι και αγνωστοι,απλοι, καθημερινοι ανθρωποι..
απο τους οποιους λιγοι αντεξαν να υπαρχουν σ'αυτο τον κοσμο που κουμαντο κανει "Ο μηχανισμος"..

2 σχόλια:

beth είπε...

αμα μπεις μες τα γραναζια του φιλε μου συνblogger.... δυσκολο, δύσκολο πολύ να ξεφύγεις.
προσωπικα (παρακαλω δεξου ) δεν συμφωνω με την σταση ζωης του ασημου. προτυμω κάτι "διαφορετικο".
παρ'ολα αυτα δεν αμφισβητω καθολου πόσο καλά περιγράφει τον μηχανισμο, τον καπιταλισμο! τραγουδαρα

Kostas L.A. είπε...

δεχομαι το οτι δε συμφωνεις με τη σταση ζωης του Ασιμου..αλλωστε δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να επικροτει καποιον που ωρες ωρες ζουσε ακραιες καταστασεις..
κι εγω πιστευω πως θα μπορουσε σε πολλες φασεις να φερθει διαφορετικα,ισως πιο κοσμια απο ο,τι εκανε,αλλα ελαχιστη σημασια εχει πλεον!!

κατα τη γνωμη μου ειναι ενας απο τους πιο ευαισθητους ελληνες μουσικους που υπηρξαν ποτε!!