Τρίτη, Μαρτίου 10

In this river-A tribute to DIMEBAG DARRELL



ενα κομματι που εγραψε ο κυριος Zakk Wylde των Black label Society,πριν 4 περιπου χρονια,για να αποχαιρετησει το φιλο του Dimebag Darrell(κιθαριστα των Pantera),που επεσε νεκρος την ωρα που εδινε συναυλια,απο τις σφαιρες του οπλου ενος ψυχασθενη!!

δυστυχως στη συγχρονη ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ aka Αμερικη,αυτα τα κρουσματα ειναι πολλα..καθως τρελοι κυκλοφορουν πολλοι,αλλα ακομα και πολλοι απο τους υπολοιπους χανουν τα λογικα τους..Επισης οπλο μπορει να εχει ο καθενας,ασχετα με το τι ειναι..να μην αναφερω αλλες ελευθεριες,την ιδια στιγμη που γινεται ολοκληρη μαχη κατα του καπνισματος,που στην τελικη βλαπτει σε μεγαλυτερο βαθμο το χρηστη απο ο,τι τους γυρω του!!
Βαλθηκαμε να τους κανουμε ολους αντικαπνιστες,χωρις να υπαρχει γενικη προνοια..
Μας νοιαζει ο καθε μαλακας γυρω μας,κι οχι τα παιδια μας,που λιωνουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ στα ηλεκτρονικα και στα τσατ..κι επειτα οταν παιρνουν ενα οπλο και τιναζουν τα μυαλα τους στον αερα αναρωτιομαστε..
Μενουμε παντα στους τυπους και χανουμε την ουσια..
Γινομαστε παραλογοι κι επιφυλακτικοι..

Και τελικα δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι ολα οσα παιρνουν την κατω βολτα γυρω μας,τα προκαλουμε εμεις οι ιδιοι..μεχρι εκει φτανει η αναισθησια μας..μεχρι το σημειο να αναρωτιομαστε ποιος και γιατι εκανε κατι,χωρις να βλεπουμε ποιος πυροδοτησε ή ακομα καλυτερα ποιος βοηθουσε να εκκολαφθει αυτη η κατασταση..

Ο Dimebag που ανεφερα στην αρχη υπηρξε ενα απο τα θυματα της καταστασης,τα παιδια σε σχολεια στην αμερικη ειναι καθημερινα εν δυναμει θυματα του καθε κομπλεξικου(χωρις να αποκλειω την κατασταση αυτη στη χωρα μας)..κι εμεις χαιρομαστε οτι ολα ειναι καλα..
Και μεσα σ'ολη μας την αναλγησια κανεις δε σκεφτεται τα θυματα των πολεμικων αναταραχων..κανεις δε νιωθει τι γινεται στην Παλαιστινη ή οπουδηποτε αλλου υπαρχουν συρραξεις!!Κανεις δε νοιαζεται για τα παιδια εκεινα,γιατι απλα δεν ειναι δικα μας παιδια αυτα,αυτη ειναι παντα η δικαιολογια..αλλα δεν ειναι καθολου μακρυα ολα αυτα απο μας,οσο κι αν μας φαινονται μακρινα!!

Οπως ελεγαν οι στιχοι στον Κεμαλ του Μανου Χατζιδακι

"Καληνυχτα Κεμαλ,αυτος ο κοσμος δεν προκειται να αλλαξει ποτε!!"

2 σχόλια:

JD είπε...

Bravo!απλα γιατι η μουσικη ειναι ιστορια εκτος απο νοτες...

Kostas L.A. είπε...

να'σαι καλα!!
God bless Dime's soul!!